آموزش رایگان نجاری مقدماتی
یکی از شغلهایی که علاوه بر مهارت و استعداد، نیاز به خلاقیت و سلیقه دارد، شغل نجاری است. افرادی که علاقهمند به خلق سازهها و وسایل چوبی هستند و کار با چوب را دوست دارند، میتوانند نجاری را به عنوان شغل و پیشه خود انتخاب کنند. نجاری از جمله شغلهایی است که نیاز به آموزش و کسب مهارت و تجربه دارد. وجود مکانهایی که امکان آموزش نجاری را برای افراد علاقهمند ایجاد میکنند، بسیار مفید است. در این مطلب به نکات مهم نجاری و نحوه آموزش رایگان نجاری میپردازیم.
تعریف نجاری
به فن و هنر کار با چوب و ساخت وسیلههایی زیبا و کاربردی از چوب، نجاری گفته میشود. یک نجار خوب میتواند وسایل چوبی مورد نظر خود را با استفاده از لوازم و تجهیزات نجاری ساخته و مونتاژ کند. ابزاری مانند کمد، کابینت، درب و پنجره چوبی، وسایل خانگی چوبی، اکسسوریهای چوبی و قسمت چوبی برخی از وسایل کاربردی، همه و همه میتواند توسط یک نجار حرفهای و کاربلد ساخته شود. لازم به ذکر است که نجاران علاوه بر داشتن مهارت و استعداد در این زمینه باید خلاقیت و نوآوری کافی نیز داشته باشند تا بتوانند وسایل و لوازم زیبا و کاربردی بسازند.
دانش لازم برای آموزش نجاری
همانطور که قبلاً نیز گفته شد، نجاری یکی از شغلهایی است که علاوه بر مهارت و استعداد نیازمند خلاقیت و نوآوری نیز است. آشنایی با انواع لوازم و دستگاههای برش چوب، شکلدهی به چوب و حتی رنگ آمیزی آن، باید در طی دورههای آموزش رایگان نجاری، به هنرآموزان نجاری آموزش داده شود. آشنایی و شناختن انواع مختلف چوب و زمینه کاربردی هر یک از آنها، یکی دیگر از موارد بسیار مهم در شغل نجاری است. در واقع افرادی که علاقه به آموزش رایگان نجاری دارند؛ باید بتوانند با انواع مختلف چوبهای استفاده شده در زمینههای مختلف آشنا شوند و با ویژگی هر یک از آنها آشنا شوند. به عنوان مثال، چوب مورد استفاده در ساخت کابینت و کمد، متفاوت از چوب مورد استفاده در ساخت اکسسوریهای چوبی خانگی است. دوام و استحکام هر یک از انواع مختلف چوب نیز یکی دیگر از مواردی است که باید در دورههای آموزش رایگان نجاری به هنرآموزان نجاری آموخته شود.
ابزارهای آموزش نجاری
بک نجار حرفهای باید با انواع لوازم و ابزار نجاری آشنا باشد و نحوه استفاده هر یک از آنها را بلد باشد. در ادامه مطلب به معرفی انواع ابزارهای مهم در نجاری پرداخته و توضیح کوتاهی در مورد آنها میدهیم.
اور فرز نجاری: اور فرز نجاری دستگاهی است که برای ایجاد شیار و ابزار زدن روی لبههای چوب مورد استفاده قرار میگیرد.
اسکنه نجاری: اسکنه نجاری که به آن قلم درز، مغار یا بیرم نیز گفته میشود برای تزئین و برش چوب مورد استفاده قرار میگیرد.
رنده نجاری: این ابزار یکی از مهمترین ابزارهایی است که توسط نجاران استفاده میشود. رنده نجاری برای یکدست کردن، نازک کردن و صاف کردن سطح چوب به کار برده میشود.
گیره نجاری: همانطور که از نام این ابزار پیداست، گیره نجاری برای ثابت نگهداشتن وسیلهها و چوبها استفاده میشود و کار را برای نجاران راحت میکند.
لازم به ذکر است که لوازم و تجهیزات دیگری نیز وجود دارند که نجاران از آنها برای کار خود استفاده میکنند. دستگاههای برش CNC و دیگر دستگاههای شکلدهی به انواع چوب، از جمله دستگاههای مهم و ضروری نجاری است. افرادی که قصد شرکت در دورههای آموزش نجاری را دارند؛ باید نحوه استفاده از این دستگاهها و ابزارهای نجاری را نیز بیاموزند.
روشهای آموزش و فراگیری نجاری
روشهای مختلف و متنوعی برای یادگیری علاقهمندان به رشته نجاری وجود دارد. یکی از ابتداییترین روشهای آموزش نجاری، کارآموزی در یکی از کارگاههای نجاری شهر محل سکونت است. در این نوع از آموزش، هنرآموز باید نکات مهم آموزش را به طور عملی و در حین کار فراگیرند و به نوعی کار را از استادکار نجاری یاد بگیرد. در این نوع از آموزش، هنرآموز میتواند با گذراندن وقت در کارگاه نجاری، کار نجاری را فراگیرد و تمام نکات ظریف کار را یاد بگیرد.
گفتنی است که در آموزش نجاری به صورت کارآموزی، ممکن است هنرآموز تا مدتها هیچ حقوق و دستمزدی نداشته باشد که این امر کاملاً طبیعی است. در این نوع از آموزش، استاد نجاری تمام تجربیات و روشهای آزموده شده خود را در اختیار هنرآموز قرار میدهد و همین امر نیز سبب میشود تا هیچ دستمزد و حقوقی به هنرآموز نجاری نپردازد.
آموزش نجاری
شرکت در کلاسها و دورههای آموزشی مراکز فنی و حرفهای، از دیگر روشهای آموزش نجاری است. افرادی که علاقهمند به فراگیری نجاری هستند، میتوانند در این دورهها شرکت کرده و مفاهیم مورد نظر برای نجاری را بیاموزند. در پایان این دورهها مدرک معتبر فنی و حرفهای به هنرآموزان داده میشود. هنرآموزان میتوانند با استفاده از این مدرک، به عنوان شاگرد در کارگاههای نجاری مشغول به کار شوند و تجربیات خود را روزبهروز افزایش دهند. آموزش عملی نجاری و کسب تجربیات زیاد در کارگاههای نجاری، یکی از لازمههای آموزش رایگان نجاری برای افراد علاقهمند است.
دورههای آموزش نجاری رایگان
دورههایی که تحت عنوان آموزش رایگان نجاری در اغلب آموزشگاههای فنی و حرفهای برگزار میشود، برای تمام افراد مناسب نیست. در واقع افرادی که در این دورهها شرکت میکنند باید ویژگیهای خاصی داشته باشند تا بتوانند در این زمینه موفقیت کسب کنند. افرادی که علاقهمند به کار با چوب هستند، افرادی که به دنبال شغل و حرفهای هنری هستند، افرادی که به دنبال ارتقا موقعیت شغلی هستند و همچنین افرادی که قصد راهاندازی کسب و کاری جدید را دارند، میتوانند در دورههای آموزش رایگان نجاری شرکت کنند. علاوه بر این ما در آکادمی آرکا چوب دوره جامع آموزش نجاری رو برای افرادی که از مسیر مبتدی تاپیشرفته نجاری را میخواهند بیاموزند ارائه کرده ایم.
سر فصل های دوره جامع آموزش نجاری آکادمی آرکا چوب
در دوره جامع آموزش نجاری ، سرفصلها و موضوعات مختلف و مهمی آموزش داده میشود. هنرآموزان نجاری میتوانند با آموزش هر یک از سرفصلها، با نجاری بیشتر آشنا شوند. سرفصلهای مهم آموزش داده شده در دورههای آموزش نجاری عبارتاند از:
- ابعاد و استاندارهای مورد نیاز برای ساخت انواع وسایل چوبی
- آموزش کار با دستگاهها و ابزارهای نجاری
- آموزش طراحی و ترسیم انواع چوبها
- آشنایی با انواع چوبها
- آموزش با مونتاژ و اتصالات چوبی
آموزش و یادگیری تمام این سرفصلها باعث میشود تا هنرآموزان دورههای نجاری، حرفه نجاری را به صورت تخصصی یاد گیرند و بتوانند در کارگاههای نجاری مشغول به کار شوند. البته لازم به ذکر است که نجاری، حرفهای است که علاوه بر مهارت، نیازمند کسب تجربه است و هنرآموزان باید همواره تجربیات خود را افزایش دهند تا بتوانند به یک نجار حرفهای تبدیل شوند.
دیدگاهتان را بنویسید